sreda, 28. september 2011

Z MISLIMI ŽE NA DOPUSTU


Po dveh letih grem končno na dopust... cioe' ta pravi dopust, ko pustiš vse skrbi za sabo... ko te ne morejo poklicati iz službe, ker ne najdejo kakšne dokumentacije, ker jih zanima, kaj ti je nekdo sporočil po telefonu pred enim tednom ali ker ne vejo, kako se zamenja kartuša na novem printerju. O takšnem DOPUSTU govorim! :)

Ja, ja... seveda bom razkrila, kam grem... v Južno Korejo (ne NA Korejo, ampak V Korejo - za vsak slučaj specificiram). Katera druga destinacija bi bila vredna, da ažuriram ta moj osamljeni blog?! :D

Plan potovanja. Ja.... Dan odhoda in prihoda sta že določena... ahem... in to je tudi vse! hehehe Vendar se ne sekiram, ker je tako tudi načrtovano... nobenih planov, nobenih rezervacij... kar pride, pač pride.


Seveda se hecam!! ;P (namenjeno domačim in zaskrbljenim sorodnikom)

Ker sva omejeni s časom, imam malček težavic s sestavo plana. Kam najprej? Sever? Jug? Greva na sever in ob vzhodni obali proti jugu, na otok in ob zahodni obali nazaj proti Seoulu? To pot sva s Sanjo naredili 3 leta nazaj, vendar sva bili dol več kot mesec dni. Kaj pa če narediva najprej cel krog in potem poletiva na otok in nazaj? Vedno bolj mi je všeč ta druga varianta. Cenovno bo malček dražja (zaradi 2 notranjih letov), vendar bi morali prihranit en cel dan potovanja.

Tudi potovanje s trajektom bova morali, po vsej verjetnosti, preskočiti. Nič stiskanja na tleh v "skupinskih kabinah". To so prostori velikosti cca 4,5x6m (po spominu), kamor se stisne 30 do 40 ljudi. (nekaj slik: http://vanessayrogers.blogspot.com/2010/07/korean-island-beach-trip.html)
Zadnjič sem imela srečo in sem morala zaspat zlepljena na postavnega mladeniča. Mhmmm... Dokler ga ni njegovo dekle na silo odlepilo.... pa dobro ženska, sej se ni obrabljal!! pa tudi prisilil ga ni nihče...načeloma... hehe >:-[
Jaz sicer pišem o spanju. V resnici smo izmenično padali v nezavest, zaradi vseh aromatičnih vonjav, ki so se nekontrolirano širile s prehoda na sredini kabine :P.
 
No, nazaj k neobstoječem planu... zaenkrat neobstoječem...
Tokrat bi rada šla na kakšen otok ob zahodni obali, pa obvezno spet na plantažo čaja. Bojana je bila čisto navdušena, ko je ugotovila, da bo v tistem obdobju
na plantažah še kaj za videt! Pa ne samo Bojana... :)

Ko ščarava plan, se spet vrnem s kakšnimi podrobnostmi.
Do takrat pa... če se pojavi kakšen predlog, kako in kam v Južni Koreji, bo dobrodošel ;)


Ni komentarjev: